Vannak logók, amelyek rejtett üzenetet is hordoznak, amelyeket eddig talán észre sem vettünk!

Egy cég logója egyszerű, könnyen megjegyezhető, és magában hordozza a vállalat vagy szervezet hitvallását, és hogy mivel foglalkozik. Fontos, hogy az emblémára rápillantva egyből tudjuk, melyik céget, szervezetet vagy eseményt jelképezi, mindezt úgy, hogy nincsen túlbonyolítva. Gondoljunk csak a McDonald’s vagy a Nike végtelenül egyszerű, ám dollármilliárdokat érő logóira. Könnyű feladatnak tűnik, ám az embléma tervezése az egyik legnehezebb feladat egy grafikus számára. Vannak logók, amelyek rejtett üzenetet is hordoznak, amelyeket eddig talán észre sem vettünk, azonban miután megnézted ezt a válogatást, biztosak vagyunk benne, hogy ezután rögtön ki fogja szúrni a szemedet a Tour de France, a FedEx vagy az Amazon logójába elrejtett “turpisságok”.

Hyundai

A logóban található ‘H’ betű valójában két ember – az ügyfél és az eladó – kézfogását szimbolizálja.

Adidas

A cég neve az alapító, Adolf Dassler nevéből származik. A népszerű ruhamárka logója az évek során többször is megváltozott, ám a három csík mindegyik változatban szerepelt. A jelenlegi logóban ezek egy háromszöget alkotnak, amely egy hegyet szimbolizál, amely a sportolók kihívásait hivatott jelképezni.

BMW

A mítosz szerint a vállalat logójának kék-fehér közepe egy repülőgépmotor légcsavarait ábrázolja (kezdetben repülőgépmotorok gyártásával foglalkoztak), valójában a minta a bajor zászló kék-fehér négyzeteinek egy részlete.

Yoga Australia

A jógázó nő lába és karja között kirajzolódik a kontinens térképének körvonala.

Kölner Zoo

A kölni állatkert logójában nem beszélhetünk rejtett elemekről, hiszen a zsiráf, orrszarvú és a dóm sziluettje egyből szemet szúrnak nekünk, azonban hihetetlenül jópofa és kreatív megoldás, ahogyan az elefánt alakjába “beépülnek”. 

FedEx

A futárcég emblémájában az ‘E’ és ‘x’ betűk közötti nyíl a cég autóinak gyorsaságát szimbolizálja.

Continental

A gumiabroncsokat gyártó cég logójának első két betűje – meglepetés! – egy gumiabroncsot formál.

Toblerone

A híres háromszög alakú svájci csoki logója egy hegyet ábrázol, amelyben ha jobban megfigyeled, egy medvealak is megbújt.

Pinterest

A hazánkban is egyre népszerűbb közösségi oldal arról híres, hogy a felhasználók a nekik tetsző képeket, linkeket “kitűzhetik” a profiljukba. A cég logójában a ‘P’ betű egy rajszöget szimbolizál.

Toyota

A betűk egyenként kiolvashatóak az emblémából, amely eredetileg egy tű fokán átmenő fonalat szimbolizál. A világ második legnagyobb autógyártó cége ugyanis kezdetben szövőgépek gyártásával foglalkozott.

Vaio

A SONY számítógépekkel és laptopokkal foglalkozó márkájának logója egészen érdekes. Az első két betű egy analóg jelet (hullámot), az ‘i’ és ‘o’ pedig egy digitális jelet ábrázolnak (1 és 0)

Amazon.com

A világ legnagyobb e-kereskedelmi cégének egyszerű emblémájában egy narancssárga nyíl található, amelyet értelmezhetünk mosolynak is – azonban elsődleges jelentése az, hogy a két betűt összeköti, ezzel érzékeltetve, hogy nálunk A-tól Z-ig minden kapható.

 

Forrás: nemkacsa.com

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!