A titokzatos helyen, repülők hajók vesztek oda, most kiderül, hogy miért!

Bermuda-háromszögnek nevezzük az Atlanti óceán azon területét amit Florida, Puerto Rico és a névadó Bermuda-szigetcsoport által határolt területet. Rengeteg mendemonda és legenda övezi a föld ezen részét, ahol eddig megmagyarázatlan módon rengeteg repülő és hajó tűnt el és sokan már paranormális magyarázatokat is adtak az eseményekre, de reális választ nem kaptunk a kérdéseinkre. Eddig...

„Közel van az egyenlítőhöz és a világ egyik leggazdagabb országához” – mondta Kruszelnicki a news.com.au ausztrál híroldalnak adott interjújában. „A térségben eltűnt repülők és hajók aránya nem nagyobb, mint a világon bárhol máshol.”

Kruszelnicki szerint a Bermuda-háromszög rejtélye akkor kezdett erőre kapni, amikor az első és a második világháború között több katonai hajókonvoj is eltűnt a térségben, ráadásul a mentésükre induló hajók közül is jó néhány odaveszett.
 

Ennek azonban egészen egyszerű a magyarázata: a Bermuda-háromszög térsége egy hurrikánzónában található, ahol eleve gyakori a rossz, viharos időjárás. A kor kevésbé korszerű hajói pedig könnyen megsérültek a viharokban. Ami a repülőket illeti, a XX. század első felében a repülésbiztonság még köszönő viszonyban sem volt a maival, a pilóták sokszor – mai szemmel nézve – amatőr hibákat követtek el, eltévedtek, keményen ittak a felszállás előtt, de sokszor a legalapvetőbb biztonsági ellenőrzéseket sem végezték el a gépeken.
 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!