Egyszerű földi halandó még sosem látta ezeket a helyeket!

Elit klubok, kormányszervezetek, titkos kamrák... a világban számos olyan hely létezik, ahová csak kiváltságosak léphetnek be. Ismerj meg most közelebbről nyolc ilyen helyet a SzínesVilág segítségével!

A Coca-Cola receptjének tárolója

Az ital meglakotása óta a recept szigorúan titkos. Egy kis kamrában tartják, ahová csak a cég vezetősége léphet be. Egyesek úgy vélik, a képen látható széf csak dísz és a recept valójában generációról generációra öröklődik, az illetékesek pedig fejből tudják. Más verzió szerint, a receptet 1979-ben nyilvánosságra hozták, de ahhoz, hogy a valódiságát le lehessen ellenőrizni, megintcsak ott tartunk, hogy be kéne lépni a kis kamrába...

'Bohemian Grove'

A 'Bohemian Grove' egy 1899-ben alakult elit klub, amely Kalifornia egyik erdejében szokta tartani gyűléseit. Már a kezdetektől a világ legbefolyásosabb emberei a tagok, például az USA elnökei. A várólista 15 év. A tagok a világ minden tájáról hívhatnak meg embereket, akiknek titoktartási nyilatkozatot kell aláírni. A klub szlogenje: 'A hálószövő pókok nem jönnek ide', ami azt jelenti, hogy kívül kell hagyni minden sürgős és aktuális esetet. Ennek ellenére úgy gondolják, hogy itt fogant meg 1942-ben az atombomba ötlete.

39-es szoba

Ez egy titokzatos szervezet Észak-Koreában, a világ legelzártabb országában. A 39-es szoba 1970 óta létezik. Egyes teóriák szerint az a feladata, hogy törvényen kívüli tetteket hajtson végre a kormány érdekei szerint. Úgy hiszik, ez az a hely, ahol beváltják a valutát és fegyvereket árulnak. A szoba pontos helye viszont ismeretlen.

A White lovagok klubja

A klub Nagy-Britannia legrégebbi hasonló társasága, alapítását 1693-ra datálják. Híres dokumentuma a 'fogadások könyve', amelyben rengeteg furcsa fogadást tartanak nyilván már a megalakulás óta. Egy alkalommal például az volt egy 3000 font értékű fogadás tárgya, hogy melyik esőcsepp gördül le előbb az ablakon. A nőknek nincs bejárásuk a klubba, melynek tagjai általában politikusok, sportolók és művészek. Csak akkor lehet valaki tag, ha három tag is meghívja.

Ise Nagy Szentélye

Az isei Nagy Szentély a legfontosabb sintó japán szentély. Ide rejtettek több rendkívül értékes nemzeti kincset is, mint például az Amaterasu tükröt. Kizárólag a papok és a japán császári család tagjai léphetnek be a legbelső termekbe. Az egyszerű turisták csak messziről csodálhatják.

A mormonok titkos rejteke

Salt Lake City egyik gránithegyének belsejében, 180 méter mélyen található egy hatalmas ajtó, amely a bejáratát jelenti a rejteknek. Természetesen jól őrzik. Ezen a területen őrzi a mormon egyház kincseit és iratait. Úgy tudni, hogy ezek egyike a 40 ezer filmből álló mikrofilm gyűjtemény. A többi érdekességről egyszerű földi halandó még csak nem is tud.

A vatikáni titkos archívum

Csak a pápa és a magas rangú egyházi vezetők léphetnek be az archívumba, melynek polcrendszere 84 km hosszú és több millió kötetet őriz, köztük 1200 éves iratokat is. Az egyetlen módja, ha szeretnéd látni őket, hogy komoly tudományos kutatómunkát végzel és ellenőriznéd egy tanulmány hitelességét. Ez esetben, a tudósoknak megengedik, hogy belépjenek az archívumba és kézzel lemásolják a számukra fontos iratokat. 

Club 33 (Disney Club)

A Club 33 a világ egyik legtitkosabb szervezete, mely Disneylandben székel. 1967-ben alapította Walt Disney a cég befolyásos emberei, valamint hírességek és politikusok számára. A nyitás után csak 33 tagot vettek fel. Ha valaki felvételt szeretne nyerni, 30 ezer dolláros tagdíj megfizetése és 14 év várakozási idő áll előtte.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!