Itt az ideje, hogy átvedd az uralmat a gondolataid felett!

Nap mint nap elárasztanak a semmiből felbukkanó negatív gondolatok? Állandó önkritikával éled az életed, és olyan dolgokért vádolod magad, amelyek valójában nem is léteznek pusztán csak a gondolataid találmányai? Itt az ideje, hogy átvedd az uralmat a gondolataid felett!

1. Nem vagyok elég jó

Álladóan másokhoz méregeted magad, mindig van egy mérce, amit úgy érzel, hogy nem tudsz elérni, éppen ezért mindig elégedetlenség gyötör. A belső kritikus hang állandóan hajt, de mégsem tudsz kilépni a komfortzónádból, ez a mókuskerék pedig egy állandó kudarcérzettel nyomaszt. Az önmarcangoló gondolatokat inkább helyettesítsd ezzel a mondattal: Még, ha úgy is érzem néha, hogy nem vagyok elég jó, minden tőlem telhetőt megteszek a fejlődésem érdekében.

2. Engem senki sem szeret

Általában rosszul érzed magad az emberek társaságában, és semmit sem vagy hajlandó tenni annak érdekében, hogy megváltozz, kedvesebb légy, inkább elzárkózol. Ez az érzés leginkább a gyerekkorból fakad, ahelyett, hogy azzal nyomasztanád magad, hogy téged senki sem szeret, inkább próbáld meg megszeretni magad. Attól a perctől kezdve, hogy elfogadod és szereted magad, mások is sokkal jobban fognak kedvelni.

3. Minden hiábavaló

Időnként bátran szembe kell nézned a problémákkal és az akadályokkal. Ha már nagyon kétségbeesett vagy, és úgy érzed, elvesztél a problémákban, tégy egy nagy lépést hátrafelé és sokkal tisztábban fogod látni a dolgokat. Ahelyett, hogy elvesznél a negatív gondolatokban, és borúsan szemlélnéd a világot, inkább élj a pillanatnak, meglátod, holnap minden sokkal jobb lesz.

4. Soha nem leszek sikeres

Nem vagyok sikeres, nem mentem még férjhez, nincsenek gyerekeim, nem vagyok gazdag… stb. Ahelyett, hogy ilyen gondolatokat forgatnál a fejedben, inkább vedd számba, hogy mit értél el eddig az életben, és értékeld azokat a dolgokat. Légy türelmes, mindent a maga idejében el fogsz érni!

5. Mindig…

Mindig mással törődöm, mindig azt mondom, amit nem kellene, mindig így viselkedek stb. Ezek olyan következtetések, amelyek nagyon veszélyesek, hiszen általuk elülteted az elmédben a magot, és csak még inkább azt fogod gondolni, hogy nem vagy képes semmire.

6. Szörnyű ember vagyok

Valóban ezt gondolod magadról? Természetesen senki sem tökéletes, de ahelyett, hogy a negatív tulajdonságaiddal foglalkoznál, inkább a pozitív jellemvonásaidat emeld ki. Jogod van hibázni, engedd, hogy néha esetlen, lusta, fáradt, hozzá nem értő legyél, és akkor is szeresd magad.

7. Szerencsétlen vagyok

Ha valami nem sikerül, inkább lépj tovább, mert azt jelenti, hogy még nem érkezett el az ideje annak, hogy megkapd vagy elérd, azt amire annyira vágytál. Ha nem szerezted meg elsőre a jogosítványt ne keseredj el, inkább menj tovább az úton, kitartóan. Ha valóban az az utad, hogy autót vezess előbb utóbb meglesz az a jogsi, de ez bármire érvényes az életben. Ha valami a te utad, akkor előbb-utóbb célba fogsz érni.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!