Egy legújabb felfedezés szerint, a megérzés az intelligencia legmagasabb formája!

Gerd Gigerenzer, az emberi fejlődést tanulmányozó Max Plant Intézet kutatója szerint, az intuíció nem a helyes válaszok tudásában rejlik, hanem inkább a megérzésem, amivel eldönthetjük, hogy egy információ fontos számunkra vagy sem. A kutató, saját magát egy racionális és jó megérzésekkel rendelkező embernek tartja, melyről a „Gut Feelings: The Intelligence of the Unconscious“ című könyvében számol be.

A munkám során jelentős szerepe van a megérzésnek, és nem mellesleg tesztelhetem is ennek fontosságát és jelentését! Az életemben is mindig a megérzéseimre hagyatkozom, és ezt alkalmaztam akkor is, amikor megismertem a feleségemet.

A közelmúltban egy olvasó a következőt kérdezte tőlem: „Hogyan határozható meg a megérzés fogalma? Ha valaki rendelkezik vele, elmondhatjuk róla, hogy ez által intelligensebb?”

A válaszom: Ha ülünk ölbe tett kézzel és a megérzésünkre várunk, ez nem fogja pozitív módon befolyásolni az intelligenciaszintünket. Ha azonban igyekszünk felfedezéseket is tenni egy adott témával kapcsolatosan, az viszont az értelmi szintünk növekedését idézheti elő.

Albert Einstein szavaival élve: „Az intuitív gondolkodás egy szent ajándék, a racionális gondolkodás pedig egy hű szolga. Sajnálatos módon olyan társadalmat hoztunk létre, amely kitünteti a szolgát és megfeledkezik az ajándékról!”

Megérzésről akkor beszélünk, amikor az eszünk rossz irányba terel bennünket, de ekkor megszólal a belső hangunk, mely figyelmeztet erre. Ha hallgatunk a belső hangra életünk alakulása előbb utóbb jó irányt fog venni.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!