Segíteni fognak, ha nehéz időszakon mégy keresztül...

Nehezebb periódusok, csalódások és veszteségek mindenki életében előfordulnak, amiket valahogyan fel kell dolgozni. A filmrajongók ilyenkor előveszik a kedvenc alkotásaikat, és a szereplők segítségével jutnak túl a nehézségeken.
Ha Te is ilyen helyzetbe kerülnél, és nem tudod, hogy mitévő legyél, akkor itt van 10 csodálatos film, aminek a segítségével kimászhatsz a lelki és az érzelmi válságokból.

1. A boldogság nyomában
Egy nagyszerű alkotás, amelyet Oscar-díjra is jelöltek. A főszerepben Will Smith-t láthatjuk, aki mindent megpróbál megtenni azért, hogy kisfiának egy normális életet biztosítson.
A megrendítő alkotás üzenete, hogy bármilyen nehézség is jöjjön az életben, sosem szabad feladni, kell hinni, bízni és küzdeni az álmainkért. Érdekesség, hogy a filmbeli kisfiút Will Smith igazi fia játssza.

 
2. A bakancslista
El kell ismerni, hogy ez a film mindenkiben kérdőjeleket hagy. Ha csak gondolatban is, a legtöbb néző elkészíti saját bakancslistáját, hogy mit szeretne még megtenni az életében. Ezt a filmet mindenkinek meg kell néznie, aki bármiféle lelki bajjal küzd.
Edward (Jack Nicholson) egy nagyon gazdag ember, aki már a rák utolsó stádiumában van. A kórházban barátkozik össze Carterrel (Morgan Freeman), akivel elkészítik a bakancslistájukat, majd belevetik magukat az élvezetekbe. Tanulságos, emberi film az életről.

 
3. Ütközések
Egy megrendítő, humorral átitatott filmdráma. Az alkotás a tolerancia, az emberség fontosságára hívja fel a figyelmet, amelyről sokszor hajlandóak vagyunk megfeledkezni.
A szereposztásra is érdemes figyelnünk, hiszen olyan színészek szerepelnek benne, mint Sandra Bullock, Don Cheadle, Matt Dillon, Brendan Fraser, Terrence Howard és Ryan Phillippe.


4. A szeretet szimfóniája
Egy inspiráló film, amely a lélek muzsikájáról szól. Kérdés, hogy képesek vagyunk-e meghallani ezt a zenét. Egy 11 éves árva kisfiú mindennél jobban vágyik arra, hogy megismerhesse szüleit. Meggyőződése, hogy vér szerinti szülei szeretik őt, így keresésükre indul.


5. 500 nap nyár
Egy romantikus komédia, amelynek minden egyes percét élvezni fogod. A történet egy fiúról szól, aki találkozik egy lánnyal és meggyőződése, hogy ő a lelkitársa, így mindent megtesz, hogy meghódítsa. Nem egy szokványos szerelmi történet, hanem inkább a való életről szóló remek alkotás.


6. Amelie csodálatos élete
Amelie (Audrey Tautou) megmutatja, hogy miként kell szépen, jól élni az életünket. Amelie egy nap elhatározza, hogy segít megváltoztatni mások életét, és stratégiákat dolgoz ki. Imádnivaló film!


7. Ízek, imák, szerelmek
Julia Roberts a főszerepben, meg az élet nagy kérdései. Mi lehet ennél jobb kombináció. Utazás, keleti kultúrák, gasztronómia és a szerelem, ezt kínálja a film, nagyon sok fontos üzenettel fűszerezve.


8. Forrest Gump
Filmklasszikus. Forrest Gump történetével ismerkedhetünk meg, aki véletlenül sikeres emberré válik. A történet lényege, hogy egy egyszerű ember is lehet sikeres, csak meg kell tenni az első lépést annak érdekében.


9. Gettómilliomos
Az indiai Mumbai városának nyomornegyedében élő Jamal Malik-ot egy kérdés választja el a Legyen ön milliomos főnyereményétől. Közben a film bemutatja az indiai gettóélet kegyetlenségeit, megpróbáltatásait, szörnyűségeit.


10. Fel!
Carl Fredricksen magányosan éldegél házában, miután felesége elhunyt. A 78 éves bácsi nehéz helyzetbe kerül, mivel egy társaság fel akarja vásárolni azokat a területeket, ahol az ő háza is fekszik. Mielőtt érte jönnének, hogy bevigyek az idősek otthonába, a léggömbárus öregúr felröpíti házát, mert meg akarja nézni a világ legnagyobb vízesését, amelyről feleségével sokat álmodoztak.
Irány Dél-Amerika, csak a bökkenő az, hogy egy kövér kisfiú is vele tart potyautasként.


ÍRD MEG NEKÜNK A SAJÁT TOPLISTÁDAT!
(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!