Válassz egy maszkot, ami szerinted a legjobban illik hozzád, és nézd meg mit az, amit lehet, hogy még saját magad előtt is titkolsz.

A maszkok eltakarják valódi énünket mások elől. Sőt, ha elég sokáig viseljük, még önmagunkat is be tudjuk csapni, mert elhisszük, hogy valójában ilyenek vagyunk.

 

1.  Ez a be nem teljesült álmok maszkja.
Valami, amire nagyon vágytál úgy érzed, már sosem teljesülhet. Kifogytál az időből vagy az energiából és a hétköznapi élet nehézségei kiölték belőled a küzdőszellemet. Ha feladod az álmaidat, egy darabot veszítesz el önmagadból, amit semmi sem pótolhat később. Hogy ne kelljen ezt rejtegetned, térj vissza a vágyaidhoz, és próbáld meg realizálni, ha nem is az egészet, legalább egy kis részét váltsd valóra, ne sajnáld rá az energiát, a pénzt, az időt, mert csak így lehet teljes az életed.

2. Ez a meg nem bocsátás maszkja
Fájdalmat hordozol a lelkedben, bár kívülről úgy tűnik, minden rendben van. Kedves, vidám természeteddel szinte összeegyeztethetetlen az, amit mélyen belül hordozol. A sérelem, ami ért sokkal mélyebben sebzett meg, mint ahogy kifelé mutatod, és hiába bocsátottál már meg, semmi sem olyan, mint régen. Újra és újra eszedbe jut, befolyásolja mindennapi életedet még akkor is, ha ezt önmagad előtt is igyekszel titkolni. A lelkünkben keletkezett sebek nehezen gyógyulnak, és hegek maradnak utánuk, igyekezz minél több jóval feltölteni életed, mert így a fájdalom is könnyebben múlik.

3. Ez a halogatás maszkja
Vannak dolgok, problémák, amikkel nem tudsz szembenézni. Ha ilyennel találkozol, próbálod elkerülni. Van olyan esemény a múltadba, amit a mai napig nem dolgoztál fel, inkább úgy teszel, mintha nem létezne. Nem azért, mert felületes vagy, hanem azért, mert félsz, hogy ezek a dolgok rengeteg sebet felszakítanak, és nemcsak Neked, hanem másoknak is fájdalmat okoznak. A fel nem dolgozott problémák belülről marják lelkedet. Engedd ki őket a dobozból, ahová zártad, és hagyd, hogy a dolgok csak úgy megtörténjenek. Hidd el, vihar után a legszebb a napsütés.

4. Ez a veszteség maszkja
Újra és újra visszatérsz a múltba, átéled azokat a perceket, amikor még megvolt az, ami annyira hiányzik. Életed beárnyékolja, hogy nem tudod ezt elengedni. Minden embert ér veszteség az élete során, de Téged különösen mélyen érint. A fájdalom, ami belülről marcangol, nyomot hagy a mindennapjaidon és kevésbé látod meg az élet szépségeit. Nyisd ki a lelked ablakát, és engedj be egy kis napfényt, meglátod, emlékeid is új színben ragyognak majd. Ne csak az arcod mosolyogjon, hanem a lelked is!

5. Ez az önvád maszkja
Minden, ami nem jó, ami nem sikerül, úgy érzed a te hibád. Folyamatosan azon töprengsz, mit tettél akkor rosszul, és mit kellet volna másképp csinálni. Kedves, megértő, szeretet sugárzó ember vagy, a barátaid, családod döntéseit nem kritizálod, ha hibát követnek el, derűsen kezeled, de ezt önmagaddal már nem tudod megtenni. Az önvád elkeserít, és beárnyékolja életed. A legnagyobb baj, hogy nem szereted eléggé önmagad! Lásd be végre, hogy is megérdemled a boldogságot, az örömöt, és ezért csak egy valaki tud tenni: TE. Bocsáss meg ugyanúgy saját magadnak, ahogy ezt másokkal teszed!

6. Ez az elégedetlenség maszkja
Úgy érzed semmi sem úgy alakult az életedben, ahogy kellett volna. Erőn felül küzdesz és mindent megteszel, de sehogy sem éred el azt, amire vágysz. Nem vagy igazán boldog, mert az örökös hiányérzet beárnyékolja mindennapjaidat. Nézed körülötted a boldog arcokat, és nem érted, nekik miért sikerül. Próbálj meg ellazulni, és pihenni kicsit, mert az örökös hajtás miatt nem látod meg az élet örömeit. Nem egyedül neked kell jobbá tenni a világot, Te már épp eleget tettél érte!

7. Ez az önbizalom hiány maszkja
Nem vagyok elég jó, elég szép, elég ügyes, elég okos… Ezt a mantrát mondogatod nap mint nap, és ez kihat a lelkedre. Ha sokat bizonygatod valóbban így lesz, hiszen ha bizonytalanul állsz neki a feladatnak, valószínűleg nem sikerül majd. Kevesebbnek érzed magad a többieknél, bár ez a viselkedéseden nem látszik, hiszen ügyesen leplezed. Nézz bele a tükörbe, és vedd sorra jó tulajdonságaidat, sikereidet, bármilyen apró dolognak is érzed az, és egyszer csak rádöbbensz, értékes ember vagy, akit csak saját önbecsülésének hiánya korlátoz abban, hogy valóra váltsa álmait.

8. Ez a túlvállalás maszkja
A lelked sajog, és pihenésre, örömre vágyik. Túl sokat, szinte már lehetetlen dolgokat kényszerítesz magadra. Nem vagy képes leállni, mindig mindenkinek meg akarsz felelni… leginkább persze saját magadnak. Nem tudsz nemet mondani, nem ismersz lehetetlent. Folyamatosan pörögsz, és tevékenykedsz, miközben azzal a személlyel cseppet sem törődsz, aki ezt leginkább megérdemelné: önmagaddal. Az élet elsuhan melletted, miközben csak az látod, mit lehetne még tenni, kinek tudnál segíteni, min lehetne változtatni. Szánj egy kis időt a feltöltődésre, Lassíts, és nézz körül! Meglátod a rohanó világ nem csak csupa harc és küzdelem.

 

 

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!