Ezek a képek rejtett üzeneteket tartalmaznak, az, hogy melyik motívumot látjuk meg elsőként elárulja, hogy személyiségük mely jellemzője a domináns. Általánosságban elmondható, hogy minden jellemezés igaz lehet bárkire, de itt a dominancián van a hangsúly, melyik jellemző határozza meg leginkább társas viselkedésünket.

Az Ukrán festő, Oleg Shuplyak festményein optikai illúziót használ. Csak hosszas szemlélődés után derül fény minden egyes részletre. Épen ezért használják előszeretettel a pszichológusok arra, hogy felszínre hozzák velük tudatalattink rejtett titkait. Nézd meg a képet, de ne habozz, mit láttál meg először?

 

A festő kisfiút láttad meg először?

Racionalista vagy, nem hiszel a véletlenben, és sohasem bízod magad a szerencsére. Neked nincs olyan opció, hogy „esetleg”. Két lábbal állsz a földön, céltudatosan haladsz előre. Mindig előre tervezel. Szeretsz a magad által kijelölt korlátok között élni, kibillent magabiztosságodból, ha nincsenek szabályok, vagy olyan dolgok történnek, melyeket előre nem kalkuláltál bele a tervedbe. Megbízhatóságod és kötelességtudatod a környezetedre is hatással van, sőt, kimondottan vonzod az olyan embereket, akikből ez hiányzik. Mivel folyton jár az agyad, nehezen tudsz kikapcsolódni, sokszor rosszul alszol, és stresszes vagy.

A kis házakat vetted észre?

Befelé forduló, elemző, értékelő típus vagy. Nem komplexen nézed a dolgokat, Neked a részletek fontosabbak, mint az egész. Képes vagy gyönyörködni egy faragás aprólékosságában, egy függöny mintájában, a felhőkben, csupa olyan dologban leled örömödet, amit mások észre sem vesznek. Ha valakivel találkozol, a mondanivalójánál fontosabb az, hogyan mondja, milyen gesztusokkal, mint az, amiről valójában beszél: Éppen ezért remek emberismerő vagy, ritkán csalódol, téged nem lehet szép szavakkal 'elaltatni'. A hétköznapi életben szétszórtnak tartanak, pedig csak arról van szó, ha valami nem érdekel, nem fektetsz bele energiát.

A két fát pillantottad meg elsőként?

Igazi álmodozó vagy, és egy nagy kalandként éled meg az életet. Nagyon is jól teszed! Sosem fogsz a szó klasszikus értelmében felnőni, imádod a szórakozást, a lüktetést. A társaság középpontjában szeretsz lenni, másokat is nevetésre bírni. Egyenesen kihívásnak érzed, ha túl komoly ember kerül a környezetedbe. Tudat alatt is belefogsz a feloldásába. Mivel elképesztő az emberismereted, olyanokkal veszed körül magad, akik hozzád hasonlóak. Imádnak is a társaságodban lenni, mert maga vagy az életigenlés. Egyetlen gyenge pontod a szabálykövetés, szabad szellemed nem bírja a korlátokat.

A motívumokból összeálló arc tűnt fel elsőként?

Mindennek a jó oldalát látod, de ha nem így lenne, azonnal azt keresed. Optimista, idealista lélek vagy, aki imád élni, lobog benned a tűz, amivel a földre érkeztél. Egyetlen veszély leselkedik rád, az energiavámpírok. Ne engedd, hogy rád telepedjenek! Szívből mosolyogsz még, ha problémák emésztenek is, nem hordasz álarcot senki kedvéért. Ezt nem tolerálják azok, akik viszont csakis álarcok mögött élnek, sokszor érzed magad támadásuk kereszttüzében. Ne engedd továbbra se, hogy hassanak rád!

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!