A lepkék a lélek szimbólumai. A lélek pedig olyannyira törékeny, érzékeny és könnyen sebezhető, akár egy kis pillangó. Ezt sokszor kihasználják azok, akik hátsó szándékkal közelednek felénk. Ugyanakkor a lepkék a törékeny szárnyuk ellenére igencsak sok titkot rejtenek, változnak, átalakulnak, repülnek, és hímporos szárnyukkal gyakran megtévesztik a szemlélőt. Válassz egy lepkét, amely szerinted a leginkább jellemez téged, és nézd meg, lelked mennyire van felvértezve az ártó, alattomos szándékú emberekkel szemben!

1. lepke

Téged igen nehéz lóvá tenni! Mindent fenntartással fogadsz. Nem bocsátkozol kétes befektetésekbe, nem vagy szenvedélyes szerencsejátékos, mert nem hiszel a szerencsében. Minden tettedet, minden lépésedet alaposan felmérsz, és mindig bekalkulálod az esetleges hibákat is, mielőtt fontos kérdésekben döntsz.

 

2. lepke

Megpróbálod megtalálni az arany középutat, ezért nem feltételezed mindenkiről, hogy megpróbál félrevezetni. Bár szoktál kockáztatni, a legjobb tudásod szerint próbálsz mindenről tájékozódni, és még az utcai adománygyűjtőktől is csekket kérsz, amire akkor fizetsz csak be, ha leellenőrzöd, valódi-e az alapítvány.

 

3. lepke

Bár erősen él benned a vágy, hogy többet és jobbat kapj az élettől, mint amid van, mégis a józanész a meghatározó az életedben. Szereted kézben tartani a pénzügyeidet, éppen ezért hitelt csak a legvégső esetben veszel fel. Kölcsönt csak akkor adsz, ha biztosan tudod, hogy megadják, és csak akkor kockáztatsz, ha garanciát kapsz.

 

4. lepke

Gyakran próbálkozol kicsit a csodát és a szerencsét becsalogatni életedbe. A biztos nyereményt ígérő Lottó vagy sorsjegy rendszeresen elcsábít, hiszen a nagy számok törvénye alapján egyszer Te is nyerhetsz. Ugyanakkor semmilyen kétes befektetés nem vonz, a nehezen megkeresett pénzt szereted biztos helyen tudni.

 

5. lepke

Bár nem vagy naiv, előfordult már, hogy a jó szíved vitt tévútra. Megszánod a koldusokat még akkor is, amikor biztosan tudod, hogy nem kenyérre költik, amit kapnak. Kölcsön adsz olyanoknak is, akiktől biztosan tudod, hogy soha vagy csak nagyon nehezen kapod vissza. De ezt egy percig sem bánod, mert boldoggá tesz, ha segíthetsz másokon.

 

6. lepke

Te vagy a telemarketingesek rémálma! Ha vég is hallgatod őket, egyből kiszúrod az átverést. Ilyen vagy az élet minden területén: Téged nem érdekel, ki mit mond, sokkal fontosabbnak tartod a tetteket a szavaknál. Egyből megérzed az átverést, és semmit nem írsz alá anélkül, hogy alaposan átolvasnád.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!